Overbelastet krop / stress

Vi oplever det alle når vi møder mennekser, folk spørger – “Hvordan går det?’’ På automatik svaret de fleste “Det går godt, men der er nok at se til jeg har travlt med … arbejde, børn, jobsøgning, familie, fritid (du vælger selv) – ja der er mange bolde i luften”
Det er dejligt at have noget at se til, men alt kan blive formeget. Nogle gange er det positivt det som fylder, andre gange negativt, men lige gyldigt hvad, så kan det give en en overbelastetkrop eller det kan sætte sig som stress. Når vi har for meget om ørene over for lang tid, så påvirkes vores autonomenervesystem, den del af nervesystemet, vi ikke selv kan styre.

Det autonomenervesystem kontrollere kroppens funktioner organer, kirtler – dvs hjerte, fordøjelse, justering af varme og kulde, blodcirkulation, hormoner osv. Det er et system som arbejder uden at indrage bevidstheden. Det autonomenervesystem er delt op i det parasympatiske nervesystem og sympatiske nervesystem. De to systemer virker modsatrettet af hinanden.

 

Symptomer på den overbelastede krop

De kan være mange og vi har det med at negligere dem og bagatalisere dem, når vi er påvirket. Vi mærker uforklarlige smerter i kroppen, en fordøjelse som er helt i kludder mudder – veksler mellem tynd og hård mave, hovedpine – kan ofte sidde ved panden- issen eller i nakken, kan hænge sammen med muskelspændinger men kan også være psykiske spændinger – eks hovedpine når man slapper af i weekenden, kan være tegn på et fald i streshormoner, som kan give hovedpine, da man i en længere periode har vænnet kroppen til et højt niveau af adrenalin, cortison mv. Du kan også være ked af det – uden du egentlig ved hvorfor, du kan ryste og føle dig svimmel, have kvalme og madlede.

 

Hvordan kan fysioterapi hjælpe

Når vi er ramt af stress eller på grænsen der til, så er vores sympatiskenervestem sandt på højeste gear, vi har svært ved at finde ro og hvile, der sker noget hele tiden. Når så vi prøver at slapper af så er det hjertet der banker der ud af. Det parasympatiske nervesystem er vores hvile system, det kan vi påvirker ved hjælp af fysioterapi. Det kan være behandling på briksen, samtidig med få øvelser udføres hjemme, det kan være kropslige øvelser, vejrtrækningsøvelser, og/eller massage/ berøring.

Vi har holdtræning som er målrettet den overbelastede krop, tal med os hvilket vi anbefaler nettop dig.  Det kunne være Fysio Yoga, Fysio pilates eller Stabilitet og Flow

Hvem skal jeg booke tid hos?