Sclerose

Sclerose er en neurologisk lidelse, hvor kroppens egne antistofferne og imunceller angriber myelin i hjerne og rygmarv. Myelin er celler omrking nerverne og myelin er fedthinder, som hjælper med nerveledningen i nerven. Derfor når der er mindre myelin vil information ud til eks muskler gå langsommere og mere besværet end ellers.

Dette påvirker fysiskfunktion i sværgrad og kan også påvirke mental.

Sygdommen adgang til fysioterapi. Som oftes vil det være fysioterapi med træning som omdrejningspunkt, da det er dette som har effekt. Det kan også være suppleret af diverse stræk af nerve, muskel og bindevæv. 

Har man lidelsen, men er ikke svært fysisk handikappet af sygdommen, er man berrettiget til holdtræning, da forskning viser at superviseret træning vil gavne ens fysiskeniveau for nu og i fremtiden, jo tidligere man kommer igang.  

Er man svært fysisk handikappet, kan man forsat få holdtræning, men også individuel konsultation. Det vil typisk også være træning, da det er dette der er evidens for har en effekt. I denne forbindelse er svært fysisk handikappet, når man er afhængig af et eller flere hjælpemidler eller afhængig af hjælp fra andre i løbet af døgnets 24 timer. 

Det er fysioterapeuten som i samråd med egen læge vurdere hvad der er det rigtige at tilbyde, for den enkelte patient.  Der skal foreligge en henvisning fra lægen inden man kan få vederlagsfri fysioterapi. 

Hvem skal jeg booke tid hos?

Her kan du booke ved den første, som har en ledig tid. Vi er gode til at spare med hinanden, hvis vi ved der er en kollega, der er bedre inden for lige præcis det du fejler.