Hovedpine

De færreste mennesker går gennem livet uden af opleve hovedpine. Hovedpine er som oftest ufarligt og forbipasserende. Men der er 5% af os, som i perioder oplever hovedpine om end ikke dagligt så ugentligt. Hovedpine som er invaliderende og har stor indvirkning på den enkeltes arbejdsevne og inde mindst sociale liv.

Hovedpine deles i primær- eller sekundærhovedpine. Den primær er migræne og spædningshovedpine, sekundær er hvor hovedpine opstår som følge af anden sygdom, hovedtraume, feber, blødning i hovedet eller den klassiske for højt indtag af alkohol.

Ved under 1% af dem som søger læge pga hovedpine, er årsagen til hovedpine en sygdom. Den absolut største årsag til hovedpine er spændinger – der af navnet spændingshovedpine.  Spændingshovedpine kan være den primære hovedpine man døjer med, men har man eks migræne eller stresbetinget hovedpine, så vil den typisk bliver fulgt op af spændingshovedpine. Derfor oplever mange at når man får bedre styr på sine spændinger i øvre ryg, skulder og nakke, så flader hovedpinen.

Behandling af hovedpine 

Øvelser og bevægelse vil typisk hjælpe de fleste med hovedpine. Nogen øvelser hjælper nogen og andre hjælper andre, det er vigtigt at finde det som hjælpe den enkelte. Manuelbehandling og mobilisering kan ofte afhjælpe, så hovedpinen mindskes og den enkelte kan lave øvelser bedre, da man oplever en større bevægefrihed.

Inden du kommer til første konsultation, vil vi meget gerne hvis du vil udfylde denne Hovedpinedagbog.

Her kan du booke ved den første, som har en ledig tid. Vi er gode til at spare med hinanden, hvis vi ved der er en kollega, der er bedre inden for lige præcis det du fejler.

Hvem skal jeg booke tid hos?

Herunder kan du følge denne video for udspænding af muskulatur, som oftes kan have sammenhæng med hovedpine.