Efterfødsel eller udfordringer fra fødsler år tilbage

En graviditet, en fødsel og tiden herefter er hårdt for kroppen, ja kvindes krop er lavet til at gennemgå disse udfordringer, men ja det sætter sine spor i kroppen.

Vi har efterfødselstræning, som kan hjælpe dig bedst muligt fremad og få styr på de udfordringer, så graviditet og fødsel ikke skal hæmme dig fremadrettet.

Vi anbefaler du kommer 10-12 gange, vores mål er at træne dig klar til den motion du lavede tidligere og generelt at du ikke oplever dig generet i hverdagen efter din graviditet og fødsel.

Har du ikke mange gener, så booker du dig blot på holdet og dukker op. Du må meget gerne høre i eksempelvis Mødregruppen om nogen vil med, det er hyggeligt at træne sammen. Klik her for at booke dig på hold her.

MELD DIG PÅ HOLD SÅ HURTIGT SOM MULIGT, OG EVT AFBUD SENEST PÅ DAGEN KL 9:00. DER SKAL MINIMUM VÆRE 3 DELTAGERE PÅ HOLDET, ELLERS BLIVER DET AFLYST. 

Oplever du flere gener, så anbefaler vi du booker en tid til en individuel konsultation, så vi kan tilrettelægge din træning bedst muligt og hjælpe dig med hvad du skal fokusere på.

VORES EFTERFØDSELSTRÆNING

Vi har et hold fredag kl 10:45 -12:00 med løbende optag. Du forpligter dig ikke til noget. Du kan betale pr gang, 126,- eller købe et klippekort hvor der er lidt at spare, klippekort skal bruges indenfor 1 år og kan bruges på næsten alle vores andre hold. Det er også muligt med et træningsabonnement, så du kan selvtræne ved siden af din holdtræning.

Efterfødselstræning er ikke bare træning, kroppen har været under store forvandlinger, så opstart af træning kræver ekstra viden. Mor kan ikke det samme som tidligere, men det er det, der er målet  med vores Efterfødselstræning. Vi har stor fokus på problemområderne efter en graviditet og fødsel, bækken, bækkenbund, mave- og lændemuskulatur, ribbenskontur, generelt holdning, men mest af alt sammenspillet mellem det hele, så den ny bagte mor får en god oplevelse med sin krop. Mor bliver udfordret. Da der er løbende optage, kan der være stor spredning på hvad de enkelte kan, træningen er på ingen måde en konkurence, træningen er individuelt for at den enkelte får bedst udbytte af træningen.

Er I en mødregruppe som vil have et 14 ugers forløb skræddersyet til jer. Så tag kontakt til os  kontakt@fyshs.dk

 

 

Hvem skal jeg booke tid hos?

Opstart af træning og delte mavemuskel

8 uger efter en fødsel skal mor til tjek ved egen læge hvor mors krop tjekkes, og det vil typisk være herefter man får grønt lys til at starte med at træne. Maven har selvsagt været spændt godt ud i den forudgående graviditet, det giver alle den nybagte mor delte mave muskler i en kortere eller længere periode. Indenfor de første 8 uger, sker der en naturlig sammentrækning af vævet i midtlinjen i maven, og her ef naturen voldsomt uretfærdig. Nogle kvinde trækker sig sammen næsten som inden graviditet og hos andre bliver der ved med at være en svag midtlinje i maven, som dermed ikke kan holde maven inde. Dette har ikke noget med mængden af fedt som måtte sidde på maven, om det så var der før eller er kommet i forbindelse med graviditet. Delte mavemuskler eller en svag midtlinje – man kan godt have mavemuskler som i udgangspunkt ser ud til at sidde fint, men man har en svag midtlinje, det er denne som er den vigtige. Det er bindevæv som forbinder mavens to forreste mavemuskler. Er dette bindevæv svagt, så er det maven ikke er stabil. Det kan give gener som inkontinens, bækken og rygsmerter. Bindevæv skal trænes og ikke overbelastes.

Her er et link med opbyggende øvelser og forklaringer, som du kan benytte dig af i ugerne efter din fødsel – kan også benyttes efter de 8 uger, der er teknik i det med vejrtrækning og kontakt til bækkenbunden, som kan være lidt svært.

 

Jamen det er mange år siden jeg har født …

Oplever du problemer med inkontinens eller delte mavemuskler selv flere år efter graviditet eller evt i forbindelse med overgangsalder. Eller føler du bare ikke du har kontakt til dit bækken, so du ønsker dig. Så kan du stadig opnå resultater. Bestil en individuel tid og vi laver en træningsplan til dig.

Start gerne med videoerne her.

Anbefalinger fra tidl deltager

“Jeg føler mig i trygge og fagligt kompetente hænder, så jeg igen kan få styr på core og bækkenbund, uden at bekymre mig om jeg gør noget forkert. Jeg bliver udfordret, får sved på panden og der er plads og rummelighed til babyerne”.

“Efterfødselsholdet og personlig træning i Fysioterapien Hinnerup Sundhedshus, har været den bedste og mest lærerige proces hos mig i de 2 år jeg har været mor!”