Efterfødsel eller udfordringer fra fødsler år tilbage

En graviditet, en fødsel og tiden herefter er hårdt for kroppen, ja kvindes krop er lavet til at gennemgå disse udfordringer, men ja det sætter sine spor i kroppen.

Vi har efterfødselstræning, som kan hjælpe dig bedst muligt fremad og få styr på de udfordringer, så graviditet og fødsel ikke skal hæmme dig fremadrettet.

Vi anbefaler du kommer 10-12 gange, vores mål er at træne dig klar til den motion du lavede tidligere og generelt at du ikke oplever dig generet i hverdagen efter din graviditet og fødsel.

Har du ikke mange gener, så booker du dig blot på holdet og dukker op. Du må meget gerne høre i eksempelvis Mødregruppen om nogen vil med, det er hyggeligt at træne sammen. Klik her for at booke dig på hold her.

Oplever du flere gener, så anbefaler vi du booker en tid til en individuel konsultation, så vi kan tilrettelægge din træning bedst muligt og hjælpe dig med hvad du skal fokusere på.

Lukket hold for dig og din mødregruppe

Er I en mødregruppe som vil have et 14 ugers forløb skræddersyet til jer. Så tag kontakt til os  kontakt@fyshs.dk

Efterfødselstræning er ikke bare træning, kroppen har været under store forvandlinger, så opstart af træning kræver ekstra viden. Mor kan ikke det samme som tidligere, men det er det, der er målet med vores efterfødselsforløb.   

  • Det er minimum 8 uger siden du har født.
  • Du ønsker at opstarte relevant træning, som er godt for mor kroppen.
  • Der skal være plads til din baby, når du træner.

Kan du sætte kryds ved ovenstående, så anbefaler vi som fysioterapeuter, at du skal deltage på vores efterfødselsforløb sammen med vores fysioterapeut Rebekka. Så det ikke er din tidligere graviditet, der skal hindre dig i at være aktiv som tidligere.

  • 1 x ugentlig træning
  • 14 ugers forløb, med mulighed for deltagelse 12 x, så der i forløbet er plads til afbud x 2 uden betaling.
  • træningen foregår på en fast dag, typisk tirsdag eller fredag.

Pris ialt: 1.300 kr, med mulighed for tilskud fra DK

I perioden har du adgang til at selvtræne i vores center.

Første og sidste gang vil deltagere få individuel vejledning i forhold til bækkenbund og kvalitet af bindevæv på maven (grad af delte mavemuskler) så vi kan målrette træningen bedst muligt, og hver enkelt deltager kan finde træningsniveau og ved afslutning måle resultater. Mulighed for individuel vejning og måling af kropssammensætning ved start og slut.

Hvem skal jeg booke tid hos?

Opstart af træning og delte mavemuskel

8 uger efter en fødsel skal mor til tjek ved egen læge hvor mors krop tjekkes, og det vil typisk være herefter man får grønt lys til at starte med at træne. Maven har selvsagt været spændt godt ud i den forudgående graviditet, det giver alle den nybagte mor delte mave muskler i en kortere eller længere periode. Indenfor de første 8 uger, sker der en naturlig sammentrækning af vævet i midtlinjen i maven, og her ef naturen voldsomt uretfærdig. Nogle kvinde trækker sig sammen næsten som inden graviditet og hos andre bliver der ved med at være en svag midtlinje i maven, som dermed ikke kan holde maven inde. Dette har ikke noget med mængden af fedt som måtte sidde på maven, om det så var der før eller er kommet i forbindelse med graviditet. Delte mavemuskler eller en svag midtlinje – man kan godt have mavemuskler som i udgangspunkt ser ud til at sidde fint, men man har en svag midtlinje, det er denne som er den vigtige. Det er bindevæv som forbinder mavens to forreste mavemuskler. Er dette bindevæv svagt, så er det maven ikke er stabil. Det kan give gener som inkontinens, bækken og rygsmerter. Bindevæv skal trænes og ikke overbelastes.

Her er et link med opbyggende øvelser og forklaringer, som du kan benytte dig af i ugerne efter din fødsel – kan også benyttes efter de 8 uger, der er teknik i det med vejrtrækning og kontakt til bækkenbunden, som kan være lidt svært.

 

Jamen det er mange år siden jeg har født …

Oplever du problemer med inkontinens eller delte mavemuskler selv flere år efter graviditet eller evt i forbindelse med overgangsalder. Eller føler du bare ikke du har kontakt til dit bækken, so du ønsker dig. Så kan du stadig opnå resultater. Bestil en individuel tid og vi laver en træningsplan til dig.

Start gerne med videoerne her.

Anbefalinger fra tidl deltager

“Jeg føler mig i trygge og fagligt kompetente hænder, så jeg igen kan få styr på core og bækkenbund, uden at bekymre mig om jeg gør noget forkert. Jeg bliver udfordret, får sved på panden og der er plads og rummelighed til babyerne”.

“Efterfødselsholdet og personlig træning i Fysioterapien Hinnerup Sundhedshus, har været den bedste og mest lærerige proces hos mig i de 2 år jeg har været mor!”