Nakkesmerter

Nakkesmerter skyldes oftest muskelspændinger. Alle mennesker oplever muskelspændinger og i perioder kan de være så kraftige at man oplever smerter i nakken og kan giver smerter ud i skuldre, øvreryg og ikke mindst hovedpine. Derudover kan årsagen være på ledniveau, slid, facetled (hold i nakken). Nakkesmerter kan overordnet deles i 3 grupperinger, ukomplicerede smerter, Piskesmældskader (traumer) og nakkegener med udstrålende smerter til skulder, arm og/eller hånd.

 

Smerterne kan også give udstråling ud i armen/hånden, årsagen kan være muskelirritation (triggerpunkter) men kan også være en påvirket nerve som eksempelvis en diskusprolaps eller inflamation/hævelse hvor nerven løber mellem ledende i nakken.

Har man akutte nakkesmerter er ens ønske blot at det holder op, man forsøger selv desperat med diverse bevægelighedsøvelser, her kan en fysioterapeut ofte hjælpe med mobiliseringsøvelse og manuel behandling, samt hvilke øvelser der er bedst i din situation.

 

Nakkesmerter skal undersøges

 

Man skal ikke acceptere nakkesmerter og de gener som her følger med, man kan gøre meget selv.  Men alligevel er det en god ide at få dig undersøgt, så de øvelser du kaster dig ud i er relevante for dig og du oplever effekt.  Hellere have få øvelser som hjælper end mange som ikke gør.

 

Træning

 

Har man tendens til tilbagevendende nakkesmerter, så anbefaler vi styrke træning, hvor vægten kan løftes mellem 8-12 gange. Et dansk studie viser, at styrketræning a 20 min 3 x pr uge har effekt, markant mindre smerter. Som eksempler så viser konditionstræning også effekt, men slet ikke så markant. (Kilde sundhed.dk)

 

Mobiliseringsøvelse af området kan løsne op for spændinger se video herunder.

Hvem skal jeg booke tid hos?

Her kan du booke ved den første, som har en ledig tid. Vi er gode til at spare med hinanden, hvis vi ved der er en kollega, der er bedre inden for lige præcis det du fejler.