Rygsmerter

Ja rygsmerter er en folkesygdom – men derfor skal rygsmerter ikke bare accepteres. Der kan gøres noget!

Det vigtigste råd til mennesker med rygsmerter, er at bevare så aktiv en hverdag som muligt, med normale dagligdagsaktiviteter og fysisk aktivitet. Men vi kan som fysioterapeuter vejlede dig og hjælpe dig på vej, om du har akutte smerter, som oftest er væk efter 6 uger, om du har kroniske rygsmerter, eller du oplever tilbagevendende rygsmeter. Vigtigst er du har redskaber til at håndtere dine rygsmerter, så de ikke styrer din hverdag.

 

Rygsmerter er sjældent noget farligt

  • 80-90 % af alle rygsmerter skyldes hold i ryggen og kan trænes væk!!
  • 10% skyldes diskusprolaps eller forsnævringer i nerverodskanal
  • 1-5% skyldes svulster, brud eller gigtsygdomme (kilde : Patient håndbogen)

Men alligevel er det en god ide at få dig undersøgt, så de øvelser du kaster dig ud i er relevante for dig og du oplever effekt.  Hellere have få øvelser som hjælper end mange som ikke gør.

Hvem skal jeg booke tid hos?

Her kan du booke ved den første, som har en ledig tid. Vi er gode til at spare med hinanden, hvis vi ved der er en kollega, der er bedre inden for lige præcis det du fejler.

Træning

Vi har Ryghold hver mandag kl 15:00. Her er der træning på individuelt niveau, hvor du vil blive tryg i øvelserne og efterfølgende nemt kan forsætte hjemme. Træningen er ved Mille. Vi anbefaler en individuel konsultation inden.  Book plads her.

 

ULRUS Udvidet Ryg Udredning

Ulrus er for dig med følgende symptomer mellem 7 dage og 3 måneder, som ikke har været på rygklinik, til scanning eller lign.

Smerter og ondt fra lænden
Udstråling til baglår, læg, fødder o.a.
Iskias, smerter og jag
Hold i lænden.

Det er din egen læge, som specifik skal lave en henvisning til ULRUS, det skal stå på henvisningen. Har du en henvisning fra egenlæge til ULRUS (Udvidet Ryg Udredning) så skal du booke tid hos Mille

Ulrus udredning består af spørgeskema, evidensbaseret undersøgelsesstandart, som har til formål at klassificere patientens tilstand, give patienten råd og vejledning og forebygge kronicitet.  Læs mere her.