Parkinson

Parkinson er en neurologisk sygdom, som skyldes celler dør Substantia Nigeria, et sort afgrænset område dybt inde i hjernen bag basalganglierne. Disse celler udskiller stoffet dopamin, og mangel herpå giver langsomme og træge bevægelser, stivhed i lemmerne og rysten i hvile.

Parkinson påvirker den ramtes fysiskeniveau i væsentliggrad, men ingen ved hvordan sygdommen vil udvikle sig. Den udvikler sig typisk langsom over år. 

Hvad skal vi stille op?

Der er evidens for fysiskaktivitet er med til at bibeholde funktionsniveau længst muligt. Derfor er man berettiget til fysioterapi, når man er diagnostiseret med parkinson sygdom, 

Har man lidelsen, men er ikke svært fysisk handikappet af sygdommen, er man berrettiget til holdtræning, da forskning viser at superviseret træning vil gavne ens fysiskeniveau for nu og i fremtiden.  

Er man svært fysisk handikappet, kan man forsat få holdtræning, men også individuel konsultation ved behov. Det vil typisk være træning, da det er dette der er evidens for har en effekt. I denne forbindelse er svært fysisk handikappet, når man er afhængig af et eller flere hjælpemidler eller afhængig af hjælp fra andre i løbet af døgnets 24 timer.  Det kræver en henvisning fra lægen inden man kan komme til vederlagsfri fysioterapie  

Vi har et rent parkinsonhold men også blandet neurologiske hold, hvor vi deler mere op efter niveau eller hvordan det hele passer sammen for den enkelte. Væsentlig det er at finde holdtræning som passer tidmæssigt og på den enkeltes niveau. 

Har du en henvisning til fysioterapi kan du booke tid her eller ring til os på 26362789,bedst mellem kl 9-11 

Hvem skal jeg booke tid hos?

Her kan du booke ved den første, som har en ledig tid. Vi er gode til at spare med hinanden, hvis vi ved der er en kollega, der er bedre inden for lige præcis det du fejler.